خوشمزه ترین دسرهای تایلندی که باید حتما طعمشان را بچشید

خوشمزه ترین دسرهای تایلندی

اگر اهل خوردن شیرینی و دسر باشید در تایلند حسابی وزن اضافه خواهید کرد. این جا مردم عاشق شیرینی و دسر هستند و برای درست کردنشان هم از بهترین

لبنیات و میوه های تازه خوشمزه که بسیاریشان محصولات مزارع خودشان هستند استفاده می کنند. قوطی های شیر غلیظ شده در تمام فروشگاه ها و

سوپرمارکت های شهر فروخته می شود، قهوه هایشان پر از شکر و خامه است و خلاصه طعم شیرین را بسیار دوست دارند و در درست کردن دسر هم مهارت

بالایی دارند. آن قدری که نمی توان فهرستی از خوشمزه ترین دسرهای جهان نوشت و نامی از تایلند نیاورد. در ادامه با پارسا گشت همراه شوید تا برخی از

خوشمزه ترین دسرهای تایلندی را به شما معرفی کنیم.

برای خواندن این مطلب، حدود ۵ دقیقه زمان نیاز دارید.

برنج شفته همراه با انبه


برنج شفته انبه ای بطور غیرقابل انکاری محبوب ترین در میان دسرهای تایلندی است. اگر به تایلند سفر کردید  و خودتان را از خوردن این خوراکی خوشمزه

محروم کردید احتمالا باید بلیط برگشت به تایلند را رزرو کنید. انبه های خورد شده و خنک را روی برنج در حال پخت گذاشته و سپس این ترکیب را داخل شیر نارگیل

غلیظ بگذارید.

مواد لازم برای برنج شفته همراه با انبه:

  • ۵ فنجان برنج شفته (شیرین)
  • ۱ و ۱/۳ فنجان شیر نارگیل (فاقد شیرینی)
  • ۳ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱/۴ قاشق چای خوری نمک
  • ۱ قاشق غذاخوری دانه کنجد، که به آرامی برشته شده
  • ۱ انبه بزرگ، پوست کنده، خورد شده (حداقل تکه ۲۴)
خرید آنلاین بلیط پرواز بانکوک رزرو آنلاین هتل در بانکوک خرید آنلاین تور بانکوک

شیربرنج نارگیلی در برگ موز

شیر نارگیل شیرین، شکر ، لوبیای سیاه و برنج شفته همه با هم در برگ موز پیچیده می شوند و دسر لذیذ تایلندی شما آماده است. اجازه ندهید ظاهر عجیب و غریب و شاید کمی زشت آن شما را گمراه کند. داخلش مملو از عطر و طعم فراوان است. بسته بندی برگ موز هم باعث شده برای خوردن در خیابان و هنگام راه رفتن انتخاب بسیار مناسبی باشد.

مواد لازم برای شیربرنج نارگیلی در برگ موز:

  • ۲ فنجان برنج شفته شیرین (که ۶ ساعت خیس خورده شده)
  • ۱ فنجان شیر نارگیل
  • نمک به مقدار لازم
  • برگ موز

کرپ شیرین تایلندی

این مورد از خوشمزه ترین دسرهای تایلندی نوعی فینگر فود هم هست که تقریبا در تمامی خیابان های کشور فروخته می شود. معمولا داخل آن را با انواع کیک میوه ای، لایه ضخیمی از خامه که با سفیده تخم مرغ و شکر مخلوط  شده پر می کنند. آخر سر هم زرده تخم مرغ را رویش می ریزند.

مواد لازم برای کرپ شیرین تایلندی:

  • ۱۰۰ گرم آرد برنج
  • ۵۰ گرم آرد لوبیا
  • ۱۵۰ گرم شکر
  • ۱۲۵ میلی لیتر آب
  • ۱ تخم مرغ
  • ۱ پوست تخم مرغ
  • ۱/۲ قاشق غذاخوری پودر نارگیل
  • ۳ سفیده تخم مرغ
  • ۱/۲ فنجان شکر
  • ۱/۲ فنجان فوی تونگ (زرده تخم مرغ رنده شده)

کوفته برنجی نارگیلی

این دسر هم خوشمزه و هم شایان ستایش است. کوفته های آرد برنج و نارگیل به طور کامل در فرهای داغ پخته می شوند. شما می توانید این دسر خوشمزه را در سراسر کشور پیدا کنید، اغلب دست فروشان خیابانی هم کوفته برنجی نارگیلی را در ظرف های کوچکی می فروشند. معمولا آن ها همراه ذرت، پیازچه و یا به تنهایی سرو می شوند.

مواد لازم برای کوفته برنجی نارگیلی:

  • ۱۰۰ گرم آرد برنج
  • ۲۴۰ میلی لیتر آب
  • نصف قاشق غذاخوری نمک
  • ۷۵ گرم نارگیل رنده شده (تازه یا یخی (که یخش آب شده باشد))
  • ۱ و سه چهارم قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
  • نصف قاشق غذاخوری کنجد
  • پودر هل
  • ۱ قاشق غذاخوری کره

شیرینی ماشی

احتمالا باورتان نشود اما تایلندی ها از ماش هم دسر درست می کنند. آن هم دسرهایی آن قدر زیبا که دلتان نمیاد آن ها را بخورید. ماش ها را پخته و شیرین کرده و سپس حسابی آن ها را خمیر و له می کنند و سپس با دست شکل های زیبا و با مزه ای (اغلب شبیه انواع میوه) با آن ها درست می کنند.

مواد لازم برای شیرینی ماشی:

  • ۲۵۰ گرم ماش خشک
  • ۱ فنجان شکر
  • ۱ فنجان شیر نارگیل

نان تایلندی

تایلندی ها برای درست کردن (Thai roti) کلی حرکات بامزه و سرگرم کننده از خودشان در میاورند (چیزی شبیه بستنی فروش های استانبول) به حدی که ممکن است از تماشای آماده شده این مورد از دسرهای تایلندی بیشتر از خوردنش لذت ببرید. روتی به نماد دسرهای تایلندی تبدیل شده و میان وعده خوبی برای رفع گشنگی در هنگام خرید و گشت و گذار است. تقریباً در هر گوشه مخصوصاً مناطقی از تایلند که گردشگران زیادی دارند، فروشندگانی را می بینید در حال تهیه این خمیر شیرین هستند. این خمیر را قبل از اینکه در فر قرار دهند با کمک کره کاملا پهن می کنند. می توانید چه داخل آن و چه رویش خوراکی های خوشمزه ای از جمله نوتلا ، موز ، شکلات و موارد دیگر را اضافه کنید.

مواد لازم برای نان تایلندی:

  • ¾ لیوان آرد سفید ساده
  • ۱ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ قاشق غذاخوری شکر سفید
  • ۱ تخم مرغ (هم زده شده)
  • ۱ قاشق غذاخوری شیر
  • ¾ فنجان آب
  • ۱/۲ فنجان روغن پخت و پز
  • ¼ لیوان کره آب شده
  • شیر غلیظ شده نارگیل و شکر برای سرو (اختیاری)
فروشنده در حال آماده کردن نان تایلندی

بستنی نارگیلی

بستنی نارگیلی همین ایران خودمان هم پیدا می شود و هرجوری که درست شده باشد خوشمزه است اما بستنی درست شده از نارگیل تازه آن هم در هوای گرم و شرجی تایلند مزه دیگری دارد. اغلب فروشندگان کلی هم خوراکی خوشمزه برای سرو کردن در کنار بستنی دارند مثل بادوم زمینی، ذرت شیرین و انواع شربت های شیرینی که می توانید روی بستنی تان بریزید. اغلب هم بجای کاسه از نصف پوست نارگیل استفاده می کنند و عطر و طعم نارگیلی بستنی شما دو چندان می شود.

مواد لازم برای بستنی نارگیلی:

  • ۵ فنجان شیر نارگیل غلیظ
  • نصف فنجان شیر نارگیل اضافی یا هر نوع شیری که دوست دارید
  • ¼ فنجان شیرین کننده دلخواهتان مثل شکر یا شیره افرا
  • مقدار خیلی کمی نمک
  • ۵ قاشق غذاخوری عصاره وانیل خالص
  • هر نوع خوراکی دلخواه برای سرو در کنار آن

برنج شفته داخل بامبو

احتمالا تا الان متوجه شده اید که تایلندی ها به معنی واقعی کلمه عاشق برنج شفته شده هستند و با اضافه کردن آن به هر ماده ای که به فکرشان رسیده یک غذا درست کرده اند که این فهرست شامل دسرهای تایلندی زیادی هم می شود. ریختن برنج شفته داخل ساقه های بامبو هم روش عجیب و غریبی برای خوردن برنج است. آن ها برنج را با لوبیا قرمز، خامه نارگیلی و شکر مخلوط می کنند و سپس آن را داخل ساقه های خالی بامبو می ریزند. سپس تا زمانی که همه مواد کاملا پخته شوند و با یکدیگر مخلوط شوند روی گاز می مانند. فقط خوردنش کمی دنگ و فنگ دارد و برای هر گاز باید زحمت زیادی بکشید.

ژله تایلندی

ژله همه جای دنیا پیدا می شود و در تایلند هم فرق چندانی با سایر مناطق ندارد اما آن ها به نحوی نارگیل و میوه های تازه خود را به آن ها اضافه کرده اند. در تایلند معمولا ژله را خورد می کنند و رویش مواد مختلفی مثل نارگیل رنده شده می ریزند. برای درست کردن قطعات ژلهم بیشتر مواقع از شکر، شیر نارگیل و آرد استفاده می شود. این دسر خوشمزه بلافاصله در دهانتان آب می شود و طعم بسیار لذیذی دارد.

مواد لازم برای ژله تایلندی:

  • ۱ فنجان آب نارگیل
  • ۱ فنجان شیر نارگیل
  • ۵ قاشق غذاخوری شکر (بسته به شیرینی آب نارگیل و طعم آن می توانید این مقدار را تنظیم کنید)
  • کمی نمک
  • ۱ قاشق چایخوری پودر آگار (عصارهٔ خشک جلبک‌ های قرمز چیزی شبیه به ژلاتین)
  • اختیاری: اگر مستقیم از آب نارگیل استفاده می کنید و گوشت نارگیلتان نرم و لطیف است، می توانید مقداری از خود تارگیلتان را خرد کرده و بعدا به دسر اضافه کنید.

نان پر از کاسترد

اگر نان دوست دارید این شیری مختص شماست. در تایلند می توانید رول های پر شده از کاسترد، هات داگ های شیرین و کلی چیز شبیه به آن ها پیدا کنید که در تمامی بازارهای کشور فروخته می شوند. برای پر کردن و طعم دادن به این نان ها از مواد مختلفی مانند عاره چای سبز یا شربت شکلاتی شیرین استفاده می کنند.

مواد لازم برای نان پر از کاسترد:

خمیر نان

  • ۱۴۰ گرم آرد نان
  • ۶۰ گرم آرد کیک
  • ۲۰ گرم کره
  • ۲۰ گرم شکر
  • ۸ گرم پودر شیر خشک فاقد چربی (در صورت نداشتن به ازای هر ۱۰۰ میلی لیتر آب از ۱۱۰ میلی لیتر شیر استفاده کنید)
  • ۳ گرم نمک
  • ۲۵ گرم تخم مرغ هم زده
  • ۱۰۰ میلی لیتر آب ولرم
  • ۳ گرم مخمر خشک فوری

مواد داخل نان

  • ۳ زرده تخم مرغ
  • ۵۵ گرم شکر گرانول
  • ۸ گرم آرد کیک
  • ۸ گرم نشاسته ذرت
  • ۲۵۰ میلی لیتر شیر
  • ۱ قاشق غذاخوری عصاره وانیل

توای فو

کلمه fu در زبان تایلندی به معنی افزایش است و جالب است بدانید که آنها اعتقاد دارند خوردن آن برایشان شانس و خوشبختی به همراه دارد. توای فو علاوه بر این که برای کسی که آن را می خورد شانی می آورد به خاطر اضافه کردن آب گل، از عطر و طعم خوبی هم برخوردار است. این مافین های بخارپز تایلندی بدون استفاده از فر گاز درست می شوند، در عوض برای درست کردنش از شیوه بخارپز کردن استفاده می شود. برای درست کردنش از مواد مختلفی مانند آرد برنج، شکر و مخمر استفاده می شود.

موس شکلات انبه

این روز ها موس شکلاتی عملا در تمامی کشورهای جهان پیدا می شود. اما اگر سرآشپزهای تایلندی وارد شوند قطعا مقداری میوه استوایی هم به آن غذا اضافه می شود،‌ دقیقا اتفاقی که برای موس شکلات افتاده است. دستور عمل های بکار رفته برای درست کردن موس شکلات انبه در بانکوک شامل شیر نارگیل (به جای خامه)، انبه های رسیده تازه و کمی هل می شود. نتیجه یکی از خوشمزه ترین دسرهای تایلندی است که در مقایسه با نسخه های غربی تر موس کالری بسیار کم تری دارد.

مواد لازم برای موس شکلات انبه:

  • ۲۰۰ گرم شکلات دارک (خرد شده در قطعات کوچک ، یا تکه های شکلات نیمه شیرین)
  • ۱ بسته شیر نارگیل (اگر شیر نارگیل ندارید، می توانید شیر معمولی را جایگزین کنید)
  • ۲ انبه رسیده
  • ۱ تخم مرغ
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر قهوه ای یا سفیر (مقدار شکر به ذائقه خودتان بستگی دارد )
  • ۱/۸ قاشق چای خوری هل
  • کمی نمک

مد کانون

Med Kanoon یک دسر شیرین و نرم است. مرسوم است که تایلندی ها برای پذیرای در مراسم شادی بخصوص عروسی هایشان این دسر را درست می کنند، آن ها اعتقاد دارند که نرمی و شیرینی آن وارد زندگی زوج ها شده و آینده ای خوبی را برایشان رقم خواهد زد. لیست مواد تشکیل دهنده دسر هم زیاد پیچیده نیست (برای خود تایلندی ها). همه آن چه که زوج ها خوشبخت برای شیرین کردن زندگیشان نیاز دارند عبارت است از: مونگ دال (ماش زرد له شده)، نمک، شکر سفید، شیر نارگیل، زرده تخم مرغ، برگ درخت پاندانوس و کمی آب.

مواد لازم برای مد کانون:

  • ۲۰۰ گرم ماش
  • ۱۰۰ گرم شکر
  • ۲۰۰ میلی لیتر شیر نارگیل
  • ۲ فنجان شکر
  • ۲ فنجان آب
  • ۳ زرده تخم مرغ

خانوم چان

Khanom chan یک دسر سنتی تایلندی است که به طور کلی در رویدادهای فرخنده سرو می شود، اما در تمام طول سال نیز به راحتی قابل تهیه است. این دسر دو رنگ و ژله ای مانند را به مکعب های کوچک و اندازه یک لقمه برش می دهند و معمولا در رنگ های مختلفی آماده می شود. دسر لایه لایه بوده و اگر بخواهند خیلی سلیقه به خرج بدهند امکان دارد تعداد آن ها به ۱۰ تا هم برسد. خانوم چان معمولاً به شکل مربعی است، با این حال برای تزیین می توانید آن را هر شکلی که دوست دارید برش بزنید.

اگر دسرهای تایلندی را خورده‌اید یا آن‌ها را درست کرده‌اید تجربه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست